Plaisance

Schrijf je hier in voor de GRATIS

Château de Plaisance Proeverij

 

 

vul het formuliertje hieronder in:

 
 
 
 

Château de Plaisance (Loire - biodynamisch)

 

In 1903, het begin van de 20e eeuw bouwt een gevestigde familie uit Rochefort-sur-Loire een burgerhuis te midden van de wijngaarden.

 

 

In 1960 koopt Henri Rochais, vader van Guy Rochais, de huidige wijnbouwer, het domein. De Rochais familie is reeds wijnbouwer van vader op zoon, sinds 5 generaties, waardoor men een grondige kennis van het vinifëren en verbouwen van de druiven heeft opgebouwd. Dankzij deze familiale traditie hebben ze een mooie traditie gevormd en hun drukken ze van jaar tot jaar een mooie stempel op hun familiale productie.

 

Guy en Patricia beheren vandaag 'met volle goesting' hun domein volledig zelf. Guy wordt door bezoekers enorm gewaardeerd omwille van zijn begeesterende en gepassioneerde ontvangst bij een bezoek aan de kelders. Hij staat je met raad en daad bij om de juiste wijn te kiezen volgens de voorkeuren van de 'gasten'.

 

De kwaliteit en aanpak van Guy en Patricia wordt in die mate geapprecieerd dat Guy in de editie 2016 van de 'Guide Hachette des Vins' opgenomen werd als één van de weinigen die zijn 'parole' mag doen. (Le Guide Hachette des Vins 2016 , p.945)

 

Het Château de Plaisance produceert jaarlijks zo'n 70.000 flessen en is 'biodynamisch' gecertifieerd door Demeter.

VIDUBA

Lexicon - klik op het begrip om er meer over te weten te komen:

 

  • pigeage
  • foulage
  • remuage
  • autolyse
  • maceratie
  • soustirage

 

SiteLock