Concept

Ons Concept


Eerlijke producten met een uitstekende kwaliteit.

we leggen de focus vooral op biologische en biodynamische wijnen.We komen tot bij jou thuis om in je eigen leefomgeving onze wijnen tot hun recht te laten komen.

We vertellen je alles wat je moet weten over de producten die we laten proeven, we vertellen over de streek, we vertellen over de lokale wijnbouwer en hoe die er in slaagt om zijn druiven om te toveren tot het hemelse vocht dat je proeft.Indien je wenst kan je ook in onze kelder proefsessies volgen.We richten ons voornamelijk op wijnen en producten van dichtbij.  Bij ons ga je geen 'en masse' geproduceerde wijnen uit Australië, Chili, Zuid-Afrika, .... vinden, maar voornamelijk Europese producten.  Toegegeven ook in de zgn. 'Nieuwe wereld' worden soms pareltjes van wijnen geproduceerd voor een goedkope prijs, maar we vinden het ecologisch niet verantwoord om ons genot tussen tong en gehemelte zo veel duizenden kilometers naar hier te laten komen.  Trouwens de echte pareltjes die ze ginds ver maken, die zijn zo goed dat ze die lekker voor zichzelf houden en niet exporteren.Onze Trips


We werken momenteel aan een programma om ook rondreizen te maken volgens een welbepaald thema (vb. Champagne, Provence, Bordeaux, Moezel,  ....) waarbij we effectief de wijnchateaus en kelders gaan bezoeken.

Interesse ? laat het ons weten via info@viduba.beBewaring


Niet iedereen heeft thuis een geschikte kelder om de eigen wijn te bewaren. Of de kelder is te klein, te vochtig te warm, ...  Een oplossing kan een wijnbewaar- of klimaatkast zijn, maar die kosten ook behoorlijk wat geld en verbruiken niet weinig stroom.


Bij Le Vin du Bâché doen we ook aan wijnbewaring in onze kelder.  We doen dit in een aparte ruimte die 'natuurlijk' evolueert. t.t.z. vochtgehalte en temperatuur wordt niet door elektriciteitsverslindende apparaten geregeld.  Hierdoor evolueren temperatuur en vochtgehalte weliswaar, maar deze worden dagelijks opgevolgd door digitale loggers.  Hieruit hebben we in het verleden geleerd dat de waarden nog nooit buiten de limieten getreden zijn.  We bewaren de wijn m.a.w. met name niet op een kunstmatige / steriele manier, maar zorgen voor een goede opslag met een zo klein mogelijke ecologische voetafddruk.Le Vin du Bâché

Copyright @ All Rights Reserved