Over ons

Filip & Eef

Genieters

Vroege vijftigers, allebei gepokt en gemazeld in de logisitiek en hoe kan het ook anders, gepassioneerd door wijn.


Voor Filip valt de appel niet ver van de boom. Zijn overgrootouders hadden vroeger al een bekende sterke dranken, wijn- en sigarenwinkel in Antwerpen.

Filip komt oorspronkelijk uit de Antwerpse regio en is bijna letterlijk in een logistiek magazijn geboren.

Zijn ouders waren mede-eigenaar van een familiezaak-groothandel in glas en porselein, vandaar ook zijn grote affiniteit met mooi gedekte feesttafels en lekker eten en drinken.

Naast zijn internationale hoofdberoep bij zowat het grootste logisitiek bedrijf van de wereld haalde het Filip recent zijn sommelier en wijnhandelaar-sommelier diploma, hij is tevens 'Commandeur de Bordeaux'. Momenteel volgt Filip de opleiding 'wijnbouwer - wijnmaker'.


Eef is volbloed Kalmthoutse, is dagdagelijks als preventieadviseur bezig met veiligheid allerhande in de logistiek (waaronder voedsel- en arbeidsveiligheid) en kreeg de wijn microbe over van Filip.


Samen besloten ze dan ook om in 2016 de stap te zetten naar een wijnzaak die als bijberoep wordt uitgebaat en die elk jaar verder groeit.

Le Vin du Bâché ?

Een 'Bâché' is een verkort woord voor 'un véhicule bâché', m.a.w. een voertuig met een zeildoek.  Met deze naam geven we eer aan onze andere hobby, nl. Franse oldtimers zoals een Peugeot 504 camionnette bâchée.

Het zijn net deze types voertuigen die de gewone wijnboeren gebruikten om te rijden tussen wijngaarden of naar de lokale markten, ... met hun gereed product en werkgerei.  Dit type auto's was handig in het gebruik, hadden een redelijk laadvermogen, ze waren eenvoudig in onderhoud en gebruik en  in verhouding goedkoop.

Andere voorbeelden waren: de Peugeots 404, 403 en 203 bâchées, de welbekende 2CV (de 'eend' of 'geit'), de Renault 4, ...

Die naam ?

Onze Diensten

topwijnen

TopWijnen

je koopt bij ons steeds top wijnen met een super prijs/kwaliteit- verhouding

Sommelier services

Sommelier Service

wijnadvies,

foodpairing, kelderschatting,

...

Wijn bewaren

Natuurlijke WijnBewaring

geen plaats om je wijn te bewaren ? in onze kelder houden we hem in optima forma

Openingsuren

maandag t.e.m. vrijdag

10:00 - 18:00 (graag even bellen om af te spreken)

zaterdag

10:00 - 18:00 (graag even bellen om af te spreken)

Bel even voor een afspraak

zondag en

andere momenten

Ons Concept

Wie zijn we

Eerlijke producten, uitstekende kwaliteit !

Met focus biologische en biodynamische wijnen.


We selecteren en voeren onze wijnen zelf in.  We vinden het heel belangrijk om de wijnhuizen en wijngaarden ook zelf bezocht te hebben.


Onze 'stenen winkel' kan je bezoeken en vinden in de kelder onder ons huis, helemaal ingericht om ook proefsessies bij te wonen.

Onze website is ons uitstalraam om online wijn te bestellen die we zelf in eigen huis op voorraad houden en zelf komen afleveren zonder een andere tussenpersoon of logistiek platform.

We richten ons voornamelijk op wijnen en producten van dichtbij.  Bij ons ga je geen 'en masse' geproduceerde wijnen uit Australië, Chili, Zuid-Afrika, .... vinden, maar voornamelijk Europese producten. ....

geen plaats om zelf je wijn te stockeren ?


Natuurlijke WijnBewaring

Niet iedereen heeft thuis een geschikte kelder om de eigen wijn te bewaren. Of de kelder is te klein, te vochtig te warm, ... 


Een oplossing kan een wijnbewaar- of klimaatkast zijn, maar zulk een kast kost ook behoorlijk wat geld en verbruikt niet weinig stroom.


Bij Le Vin du Bâché doen we ook aan wijnbewaring in onze eigen kelder.

We doen dit in een aparte ruimte die 'natuurlijk' evolueert. Vochtgehalte en temperatuur worden niet door elektriciteitsverslindende apparaten geregeld. 

Hierdoor kunnen temperatuur en vochtgehalte weliswaar evolueren, maar deze worden dagelijks opgevolgd door digitale loggers.

Hieruit hebben we in het verleden geleerd dat de waarden nog nooit buiten de limieten getreden zijn.

We bewaren de wijn m.a.w. met name niet op een kunstmatige / steriele manier, maar zorgen voor een goede opslag met een zo klein mogelijke ecologische voetafddruk.

wijnadvies, foodpairing, kelderschatting, ...


Sommelier Service

Wijnadvies


Het is niet altijd even makkelijk om de juiste wijn bij de juiste gelegenheid te kiezen.


Meestal vragen mensen ons welke wijn te kiezen bij welk maaltijd.

Er zijn echter heel veel factoren die je keuze bepalen, niet enkel het soort vlees, of groente, maar ook de bereidingswijze - koken, bakken, stomen, grillen, ... - en welke sauzen en bijgerechten serveer je of welke kruiding hanteer je ?


Daarnaast wil je soms ook naar de prijs kijken ?  Als je bijvoorbeelde een groot feest geeft, nemen we aan dat je niet altijd voor pakweg 50 mensen uit het duurste vaatje gaat tappen, maar wil je een wijn van goede prijs/kwaliteit voor het evenement. (het is voor ons uiteraard ook geen probleem om ook duurdere wijnen te nemen ;-) )


We kunnen ook 'omgekeerd' advies geven.

Stel je hebt die ene speciale fles in de kelder liggen, maar weet niet goed wanneer ze te openen en/of wat er bij te eten ?


Ook daar kunnen we je mee helpen.


Kortom: voor wijnadvies slechts 1 adres:

Le Vin du Bâché

Horeca en Menukaarten


Aansluitend aan ons wijnadvies kunnen we uiteraard professionele klanten helpen met het samenstellen van een wijnkaart.


Een wijnkaart hoort origineel te zijn en voldoende aangepaste wijnen te hebben om de gerechten te kunnen begeleiden.


Veel horecazaken doen echter een beroep op hun wijnleverancier (die deze service vaak gratis aanbieden), maar dit maakt je als horeca zaak uitermate afhankelijk van je huidige leverancier. Deze wijnkaarten zijn meestal heel herkenbaar door hun lange lijst met vaak overbodige wijnen die het de klant ook moeilijk maken, regelmatig bevatten ze ook wijnen die eigenlijk zelfs nog niet op dronk zijn, ... wat een zonde ....


Wij garanderen je een eerlijk en onafhankelijk advies en kunnen samen met jou uitkijken naar lekkere wijnen uit verschillende prijsklassen.

Daarbij kan je ons ook vragen om je personeel mee op te leiden in de wijnkaart zodat ze steeds de juiste fles bij het juiste menu en naar smaak van de klant te adviseren en op alle vragen van de klant kunnen antwoorden, want er is niets zo erg als klant om te horen: "ik weet het niet zo goed, want de wijnleverancier heeft de kaart gemaakt ..."

Basis wijnschenk service kan uiteraard ook voorzien worden.

Kelderschatting


Heb je een wijnkelder geërfd, wil je je wijnkelder ten gelde maken of wil je gewoon eens weten wat je kelder waard is ?


Wij komen langs, maken de inventaris op en geven je een inschatting van de waarde.